Kom med i evenemangen!

Såväl organisationer som privatpersoner är välkomna att ordna evenemang under kulturmiljödagarna. Huvudevenemanget för kulturmiljödagarna inleds under den finska naturens dag den 26 augusti 2017 och fortsätter fram till det andra veckoslutet i september, den 10 september 2017.

Vilken form av deltagande passar dig?

Du kan ordna ett publikt evenemang, fira privat eller med din närmaste krets eller delta i evenemang som ordnas i Finland och på andra håll i Europa.

Det kan exempelvis vara fråga om en utfärd, en guidad rundtur eller öppet hus. Du kan ordna talko, eller varför inte hänga arbetsoverallen i garderoben och i stället sammankalla goda vänner och höja en skål för den miljö som betyder mycket för er. Stilen och innehållet är fritt!

Anteckna de evenemang som är öppna för allmänheten i evenemangskalendern på denna webbplats. När det gäller organisationsinterna evenemang och olika gruppers privata tillställningar får bilder och stämningar gärna delas på sociala medier med hashtaggarna #kulttuuriympäristöpäivät och #kulturmiljödagarna.

Kulturmiljöevenemang vid Botby gård i Helsingfors 2014.
Genom att ordna ett evenemang under Europeiska kulturmiljödagarna kan du ge synlighet åt platser i din egen kulturmiljö. © Bild: Jonina Vaahtolammi, Finlands Hembygdsförbund.
Publicerad 8.4.2016 kl. 11.59, uppdaterad 13.6.2017 kl. 13.25