Uutiset

21.7.2014 - Hämeen linnassa maalataan vesikattoa ja uusitaan kattosiltoja

Hämeen linnassa maalataan heinäkuun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana eteläisen kehämuurirakennuksen vesikattoa sekä uusitaan kattosiltoja. Työ pyritään tekemään niin, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa linnassa vieraileville matkailijoille tai muille linnan toiminnoille.
Lue lisää

15.7.2014 - Vietä kesän viimeinen viikonloppu Rapolan linnavuoren upeissa maisemissa

Pirkanmaan maakuntamuseo järjestää kulttuuriympäristön hoidon leirin Valkeakosken Sääksmäellä 29.–31.8.2014. Leirillä tutustutaan alueen monimuotoiseen kulttuurimaisemaan, tartutaan yhdessä muinaisjäännösten ja rakennusten konkreettiseen hoitotyöhön sekä vietetään pimeneviä loppukesän iltoja saunoen ja muurinpohjalettuja paistellen.
Lue lisää

11.7.2014 - Arkkitehtuurimuseossa esillä suomalaisen arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaus

Mitä arkkitehtuurissa juuri nyt arvostetaan? Siitä kertoo suomalaisen arkkitehtuurin kuudes kaksivuotiskatsaus, joka on kesän ajan esillä Arkkitehtuurimuseossa Helsingissä.
Lue lisää

9.7.2014 - Kehittämishanke paransi Langinkosken keisarillisen kalastusmajan matkailupalveluita

Museoviraston ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n yhteistyössä toteuttama Langinkosken keisarillisen kalastusmajan viisi vuotta kestänyt kehittämishanke ”Keisarillista tasoa matkailupalveluihin” on valmistunut. Tavoitteena oli parantaa keisarillisen kalastusmajan museoalueen palveluita. Hankkeen aikana kunnostettiin rakennuksia ja...
Lue lisää

3.7.2014 - Kohteita kesäretkelle Muinaispolut.fi-sivustolta

Museovirasto on päivittänyt keväällä Muinaispolut.fi-verkkosivuston, joka esittelee ulkoilureittejä, joiden varrella sijaitsee muinaisjäännöksiä sekä muita kulttuuriperintö- ja luontokohteita. Sivuston esittelemät reitit soveltuvat omin neuvoin kuljettaviksi. Kohteiden kuvausten lisäksi sivustolta löytyvät myös kohteiden koordinaatit ja...
Lue lisää

27.6.2014 - Laiturin kesänäyttely vie aikamatkalle Euroopan arkkitehtuurihistoriaan

Osaatko sijoittaa Helsingin vaiheet arkkitehtuurin historian aikajanalle? Eurooppa Helsingissä -näyttely vie visuaaliselle matkalle halki Helsingin ja Euroopan arkkitehtuurihistorian. Aikamatkalla vieraillaan myös Turussa ja Roomassa.
Lue lisää

24.6.2014 - Louhisaaren kattomaalauksia tutkitaan ja dokumentoidaan tänä kesänä

Askaisissa sijaitsevan Louhisaaren kartanolinnan juhlasalin kattomaalauksia tutkitaan ja dokumentoidaan tänä kesänä Senaatti-kiinteistöjen, Museoviraston ja Metropolia ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa. Tutkimus- ja dokumentointihankkeen yhtenä tavoitteena on turvata maalausten säilyminen.
Lue lisää

20.6.2014 - Uusi Fortforum-verkkosivusto on avattu

Suomen ja Venäjän linnoja ja linnoituksia esittelevä Fortforum-verkkosivusto palvelee matkailijoita ja historiasta kiinnostuneita. Sivustolla esitellään kattavasti molempien maiden linnoituskohteet ja kerrotaan niiden historiasta ja matkailupalveluista. Sivusto on julkaistu suomeksi, venäjäksi ja englanniksi.
Lue lisää

18.6.2014 - Liiteri palvelee maankäytön suunnittelua

Ympäristöministeriö on tehnyt päätöksen Liiteri-palvelun hankinnasta. Liiteri on elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen eri toimijoiden, pääasiassa viranomaisten tuottamaa rakennettuun ympäristöön ja asumiseen liittyvää tietoa. Palvelussa voi hakea ja analysoida tietoa sekä havainnollistaa rakennettua ympäristöä ja maankäytön...
Lue lisää

13.6.2014 - Rakennusten entistämiseen ja muinaisjäännösten hoitoon jaettiin avustuksia

Museovirasto on jakanut 1 521 820 euroa rakennusten entistämisavustusta ja 84 180 euroa muinaisjäännösten hoitotukea. Entistämisavustusta haettiin 441 kohteen kunnostamiseen ja avustusta myönnettiin 212:lle. Tukea muinaisjäännösten hoitoon haettiin 20 kohteeseen ja tukea hankkeelleen sai 17 hakijaa.
Lue lisääVanhemmat uutiset uutisarkistoissa