Uutiset

30.7.2014 - Komissaari Vassiliou: kulttuuriperinnölle luvassa enemmän EU-tukea

Kulttuuriperintöalan organisaatioiden olisi tartuttava Euroopan unionin rahoitusohjelmien ja toimintalinjojen tarjoamiin mahdollisuuksiin, jotta alan haasteisiin pystytään vastaamaan paremmin. Näin kehotetaan tuoreessa Euroopan komission raportissa.
Lue lisää

28.7.2014 - Yleisökaivaukset Kaarinassa Ravattulan Ristimäellä

Suomen vanhimman kirkon paikalla Kaarinassa Aurajoen varrella järjestetään aikaisempaa laajemmat tutkimuskaivaukset elo- ja syyskuussa 2014. Yleisön on mahdollista osallistua Ristimäen kaivauksiin viikoilla 35 ja 36 (25.-29.8. ja 1.-5.9.). Turun yliopiston arkeologian oppiaine tarjoaa yhdessä Suomen muinaistutkimuksen tuki ry:n kanssa...
Lue lisää

21.7.2014 - Hämeen linnassa maalataan vesikattoa ja uusitaan kattosiltoja

Hämeen linnassa maalataan heinäkuun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana eteläisen kehämuurirakennuksen vesikattoa sekä uusitaan kattosiltoja. Työ pyritään tekemään niin, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa linnassa vieraileville matkailijoille tai muille linnan toiminnoille.
Lue lisää

15.7.2014 - Vietä kesän viimeinen viikonloppu Rapolan linnavuoren upeissa maisemissa

Pirkanmaan maakuntamuseo järjestää kulttuuriympäristön hoidon leirin Valkeakosken Sääksmäellä 29.–31.8.2014. Leirillä tutustutaan alueen monimuotoiseen kulttuurimaisemaan, tartutaan yhdessä muinaisjäännösten ja rakennusten konkreettiseen hoitotyöhön sekä vietetään pimeneviä loppukesän iltoja saunoen ja muurinpohjalettuja paistellen.
Lue lisää

11.7.2014 - Arkkitehtuurimuseossa esillä suomalaisen arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaus

Mitä arkkitehtuurissa juuri nyt arvostetaan? Siitä kertoo suomalaisen arkkitehtuurin kuudes kaksivuotiskatsaus, joka on kesän ajan esillä Arkkitehtuurimuseossa Helsingissä.
Lue lisää

9.7.2014 - Kehittämishanke paransi Langinkosken keisarillisen kalastusmajan matkailupalveluita

Museoviraston ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n yhteistyössä toteuttama Langinkosken keisarillisen kalastusmajan viisi vuotta kestänyt kehittämishanke ”Keisarillista tasoa matkailupalveluihin” on valmistunut. Tavoitteena oli parantaa keisarillisen kalastusmajan museoalueen palveluita. Hankkeen aikana kunnostettiin rakennuksia ja...
Lue lisää

3.7.2014 - Kohteita kesäretkelle Muinaispolut.fi-sivustolta

Museovirasto on päivittänyt keväällä Muinaispolut.fi-verkkosivuston, joka esittelee ulkoilureittejä, joiden varrella sijaitsee muinaisjäännöksiä sekä muita kulttuuriperintö- ja luontokohteita. Sivuston esittelemät reitit soveltuvat omin neuvoin kuljettaviksi. Kohteiden kuvausten lisäksi sivustolta löytyvät myös kohteiden koordinaatit ja...
Lue lisää

27.6.2014 - Laiturin kesänäyttely vie aikamatkalle Euroopan arkkitehtuurihistoriaan

Osaatko sijoittaa Helsingin vaiheet arkkitehtuurin historian aikajanalle? Eurooppa Helsingissä -näyttely vie visuaaliselle matkalle halki Helsingin ja Euroopan arkkitehtuurihistorian. Aikamatkalla vieraillaan myös Turussa ja Roomassa.
Lue lisää

24.6.2014 - Louhisaaren kattomaalauksia tutkitaan ja dokumentoidaan tänä kesänä

Askaisissa sijaitsevan Louhisaaren kartanolinnan juhlasalin kattomaalauksia tutkitaan ja dokumentoidaan tänä kesänä Senaatti-kiinteistöjen, Museoviraston ja Metropolia ammattikorkeakoulun yhteishankkeessa. Tutkimus- ja dokumentointihankkeen yhtenä tavoitteena on turvata maalausten säilyminen.
Lue lisää

20.6.2014 - Uusi Fortforum-verkkosivusto on avattu

Suomen ja Venäjän linnoja ja linnoituksia esittelevä Fortforum-verkkosivusto palvelee matkailijoita ja historiasta kiinnostuneita. Sivustolla esitellään kattavasti molempien maiden linnoituskohteet ja kerrotaan niiden historiasta ja matkailupalveluista. Sivusto on julkaistu suomeksi, venäjäksi ja englanniksi.
Lue lisääVanhemmat uutiset uutisarkistoissa