Kulttuuriympäristön suojelu

Kulttuuriympäristön suojelu varmistaa sen säilymisen jälkipolville. Suojeluun vaikuttavat lainsäädäntö, ympäristö- ja kulttuurihallinnon yhteistyö sekä kansalaisten oma toiminta. Kulttuuriympäristön hyvä hoito edistää kohteiden säilymistä ja tukee myös kestävän kehityksen tavoitteita sekä vähentää ilmastokuormaa.

Lapsi ja aikuinen viljalypalstalla.
Suojelulla varmistetaan kulttuuriympäristön säilyminen myös tulavaisuudessa. © Kuva: Laura Rautjoki, YHAn kuvapankki.
RSS

Artikkeleita aiheesta

Kulttuuriympäristöjen seurantaa uudesta perspektiivistä 26.8.2020 14.39
Maisemien ja kulttuuriympäristöjen visuaalista seurantaa on tehty maan tasalla otettujen yleiskuvien, piirustusten sekä maalausten avulla vuosisatojen ajan. Nykyisin droonikoptereihin kytketyillä kameroilla kuvaa saadaan otettua lintuperspektiivistä tai muista ihmisille vaikeapääsyisistä paikoista. Kulttuuriympäristöjen ja maisemien seurantahankkeessa on päästy selvittämään droonikuvauksen hyödyntämistä maisemien ja kulttuuriympäristöjen seurannassa.
Alueen identiteetti kumpuaa kulttuuriympäristöstä 23.7.2020 12.40
Omaa lähiympäristöä on hyvä katsoa välillä uteliain silmin. Samalla voi pohtia, mikä alueessa on kiinnostavaa sellaiselle ihmiselle, joka ei ole koskaan aiemmin käynyt siellä. Omaleimainen identiteetti lisää asukkaiden hyvinvointia ja herättää kiinnostuksen alueen elinvoimaisuuden kannalta tärkeissä kohderyhmissä.
Tänä kesänä kannattaa ottaa tilaisuudesta vaari ja pistäytyä kylään maisemaan sekä lähiseuduille 8.7.2020 14.26
Poikkeuksellinen kevät ja kesä ovat muistuttaneet luonnon ja maisemien merkityksestä. Oman asuinympäristön luontokohteiden virkistävä vaikutus on korostunut aikana, jolloin muut aktiviteetit ovat olleet pannassa. Suomalaisia maisemia ihaillaan myös lomalla, sillä tämän vuoden lomasesongista uumoillaan Suomi-matkailun huippukesää.
Lisää artikkeleita aiheesta
Julkaistu 4.12.2015 klo 13.26, päivitetty 3.3.2016 klo 13.02