Kulttuuriympäristöpäivät mukana Euroopan rautateiden vuodessa

Uutinen 27.4.2021 klo 8.45
Euroopan rautateiden teemavuosi 2021
 

Vuonna 2021 vietetään Euroopan rautateiden teemavuotta. Teemavuonna tuodaan esiin rautateitä ja junaliikennettä turvallisena ja kestävänä tapana liikkua. Erilaisissa tapahtumissa ja hankkeissa ympäri Euroopan korostetaan rautateiden monia ulottuvuuksia. Esiin nousee myös rautateiden merkittävä rooli Euroopan kulttuuriperinnössä.

Hyppää mukaan rautateiden ja junamatkustamisen maailmaan

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on mukana viettämässä rautateiden teemavuotta. Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjät voivat halutessaan huomioida rautatieteeman omissa tapahtumissaan. Rautatieasemat, asemapuistot ja muut junamatkailuun liittyvät kohteet sopivat mainiosti kulttuuriympäristöpäivien tapahtumapaikoiksi.

Rautateiden teemavuonna kulttuuriympäristöpäivien tapahtumissa voi esitellä vaikka asemien historiaa verkossa tai opastuksella, järjestää turvallisen perhetapahtuman asemapuistossa tai hypätä porukalla junan tai resiinan kyytiin. Lisää tapahtumaideoita löydät kulttuuriympäristöpäivien verkkosivuilta.

Euroopan rautateiden teemavuosi on Euroopan komission ja neuvoston nimeämä teemavuosi, jolla edistetään rautateitä kestävänä, innovatiivisena ja turvallisena liikennemuotona. Suomessa teemavuodessa on mukana myös Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.