Koronavirustilanteen vaikutukset Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin

Uutinen 23.4.2020 klo 7.24
Kulttuuriympäristöpäivät tyttö lukee
 

Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa myös Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumien järjestämiseen. Kevään ja alkukesän tapahtumien osalta järjestäjien kannattaa jo suunnitella tapahtumien siirtoa syyskaudelle tai tapahtuman järjestämistä etänä.

Tällä hetkellä on voimassa aluehallintoviraston määräys rajoittaa julkiset kokoontumiset ja yleisötapahtumat maksimissaan kymmeneen henkilöön 13.5. asti. 1.6. alkaen rajoitetaan yleisötapahtumat maksimissaan 50 henkilöön. Lisäksi voimassa on suositus perua yli 500 hengen tilaisuudet heinäkuun loppuun saakka. Suosittelemme seuraamaan viranomaisten päivittyviä määräyksiä ja ohjeita.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät nostaa esille yhteisöjen omaa kulttuuriympäristöä ja -perintöä, jonka merkitys korostuu poikkeusaikoina. Toivomme kovasti, että pääsemme yhdessä juhlimaan näitä jossain muodossa loppukesällä ja syksyllä 2020. Loppukesän ja syksyn tapahtumia voi hyvin ilmoittaa kulttuuriympäristöpäivien kalenteriin, tietoja voi päivittää tarpeen mukaan myöhemmin.

Tapahtumia voi myös järjestää etä- tai omatoimitapahtumina, katso vinkkimme tästä:

Viivettä materiaalien toimituksissa

Tapahtumien järjestämistä keväällä rajoittavien toimien lisäksi myös kulttuuriympäristöpäivien materiaalien toimituksiin tulee viivettä Euroopan neuvoston toimitusvaikeuksista johtuen. Näillä näkymin pääsemme toimittamaan päivien maksuttomia markkinointimateriaaleja toukokuun lopulta tai kesäkuun alusta alkaen. Kerromme lisää tästä, kun tiedämme tarkemmin.

Seuraamme tilannetta ja päivitämme ohjeita viranomaissuositusten mukaan. Päivityksistä tiedotetaan verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissa.

Suosittelemme seuraamaan yleisiä suosituksia ja ohjeita epidemian aikana sekä oman kunnan tai kaupungin tiedotusta.

Neuvomme mielellämme, kuten aina. Ota yhteyttä kulttuuriympäristöpäivien tapahtumiin ja niiden järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä:

  • Koordinaattori Jonina Vaahtolammi, erp[at]kotiseutuliitto.fi, puh. 044 974 1705
  • Suunnittelija Hanna Hämäläinen, hanna.hamalainen[at]ym.fi, puh. 0295 250 095