Tapahtumasta tiedottaminen

Ajoissa liikkeelle

Suunnittele ajoissa missä ja miten haluat tiedottaa. Mitkä tahot voisivat jakaa tietoa tapahtumastanne?

Tapahtuma kalentereihin

Ilmoita tapahtumasi tämän sivuston tapahtumakalenteriin, josta kulttuuriympäristöpäivien tapahtumien tiedot siirtyvät myös kansainväliselle europeanheritagedays.com-sivustolle.

Hyödynnä myös muut maksuttomat menokalenterit (esim. paikallislehdet ja -radiot, kunnan tapahtumakalenteri). Muista tarkistaa ilmoitusten jättämisen määräaika hyvissä ajoin etukäteen.

Tapahtuma sosiaalisessa mediassa

Käytä sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #kulttuuriympäristöpäivät ja #EuropeanHeritageDays. Aihetunnisteena voi käyttää myös esim. tapahtumapaikan nimeä, tapahtuman nimeä ja tapahtuman järjestäjien sosiaalisen median tilejä. Jaamme tapahtumien päivityksiä mahdollisuuksien mukaan eteenpäin omissa kanavissamme. Muistathan, että saman päivityksen voi jakaa yhtä aikaa monessa sosiaalisen median välineessä.

Facebook

Voit kertoa tilaisuudesta omalla tai yhteisösi Facebook-sivulla ja tehdä tilaisuudelle erillisen tapahtumasivun. 

Jos tapahtumastasi on oma tapahtumailmoitus Facebookissa, voit tapahtuma-asetuksissa lisätä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät rinnakkaisjärjestäjäksi. Tällöin tapahtuma näkyy myös kulttuuriympäristöpäivien Facebook-sivun kalenterissa.

Twitter

Näppärä ja nopea keino tiedottaa tapahtumasta ja kutsua osallistujia. Tilaisuuden aikana voit twiitata tilaisuuden tunnelmia sanoin ja kuvin.

Instagram

Hauska ja helppo tapa jakaa kuvia tapahtumasta aina suunnitteluvaiheesta tapahtuman jälkitöihin.

Tee lehdistötiedote

Lehdistötiedotteen tarkoituksena on saada tieto tapahtumasta välitettyä tiedotusvälineille sellaisessa muodossa, että toimittaja tekee siitä jutun. Voit käyttää siihen Materiaalit -sivun valmista pohjaa.

Tiedotteen otsikointi

Tee otsikostasi kiinnostava. Käytä selkeää kieltä ja yritä herättää lukijan mielenkiinto. Väliotsikoilla voi ryhmitellä asioita ja ruokkia kiinnostusta.

Sisältö

Tiedotteen teksti kertoo olennaisen tapahtumasta. Mieti mikä tapahtumassasi ja tapahtumapaikalla on mielenkiintoista.

Käytä selkeää fonttia ja asettelua. Tekstin on hyvä mahtua kokonaisuudessaan yhdelle liuskalle. Lisää teksti suoraan sähköpostin tekstikenttään, ei liitteeksi. Voit liittää sähköpostiviestiin kulttuuriympäristöpäivien logon ja esimerkiksi kuva kohteesta. Kerro myös, että tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Lisätiedot

Tiedotteen loppuun lisätietoja -kohta

Tiedotteen lähettäminen

Lähetä tiedote noin 2 viikkoa ennen tapahtumaa paikkakuntanne ja alueenne medioille. Tiedotuksen jälkeen kannattaa olla puhelimitse (tai sähköpostitse) yhteydessä toimitukseen ja kutsua toimittaja tekemään juttua.

Tiedottaminen tapahtuman aikana ja jälkeen

Voitte lähettää tapahtuman aikana ja tapahtuman jälkeen kuvia ja tunnelmia sosiaalisen median kanavien kautta.

Julkaistu 14.6.2016 klo 14.15, päivitetty 25.5.2022 klo 14.04