Vihervuosi juhli kestävää suomalaista maisemaa – päätöstilaisuuden tallenne nyt katsottavissa

Uutinen 16.12.2016 klo 9.12
vihervuosi
 

Valtakunnallisen Vihervuoden teemana on ollut Kestävä suomalainen maisema, ja kulunut vuosi on ollut monella mittarilla menestyksellinen. Ympäri maata on järjestetty yli 400 tapahtumaa viihtyisämpien lähiympäristöjen puolesta ja sosiaalisessa mediassa on ollut paljon erilaisia tapahtumia.

Vihervuoden päätösseminaarin puheenvuorot ovat nyt katsottavissa Viherympäristöliiton YouTube-kanavalla.

Vihervuoden päätöstapahtumassa esiteltiin vuoden kohokohtia, kuten turkulaisten innostumista kaupunkiviljelystä, leikkipuistosurffausta, pääkaupunkiseudun isojen festivaalien vihertymistä, Puunhalausviikkoa ja Mun maisema -kampanjaa. Samalla kuultiin myös vuoden aikana laadituista kestävän ympäristörakentamisen kriteereistä ja niiden asettamista haasteista viheralalle.

Päätöstapahtumassa palkittiin myös Suomen paras maisemahanke, Metsähallituksen luontopalvelujen Lammaspaimenviikot, sekä julkistettiin Vihervuoden #ympäristönvärit-kuvakilpailun voittajat

Palkituita on uutisoitu aiemmin tässä palvelussa:

Sirpa Pietikäinen ehdottaa eurooppalaista vihervuotta

Europarlamentaarikko ja Viherympäristöliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen totesi Vihervuoden päätöstapahtumassa: ”Eurooppaan tarvitaan enemmän ja parempia viherympäristöjä ihmisten elinympäristön ja alueiden houkuttelevuuden parantamiseksi. Siksi tarvitsemme eurooppalaista vihervuotta.”