Tarjolla digitaitojen työpajoja kulttuuriympäristöpäivien järjestäjille

Uutinen 30.4.2021 klo 10.29
Nainen katsoo tietokoneen näyttöä.
© Pexels.com

 

Kaikille European Heritage Days -ohjelman tapahtumanjärjestäjille on tänä vuonna tarjolla maksuttomia digitaitojen työpajoja. Työpajoissa opastetaan kuvien, videoiden, virtuaalisten opastusten sekä verkkolähetysten tekemisessä. Työpajojen ilmoittautuminen on juuri avattu. Paikkoja on rajoitetusti, joten osallistumisesta kiinnostuneiden kannattaa ilmoittautua heti.

Kulttuuriympäristöpäivien digitaitojen verkossa järjestettävät työpajat tarjoaa Euroopan neuvosto. Työpajat ovat englanninkielisiä ja ne toteuttaa Heritage Open Days -ohjelma Iso-Britanniasta. Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumajärjestäjät voivat ilmoittautua yhteen tai useampaan maksuttomaan työpajaan, niin kauan kun paikkoja on vapaana. 

Valokuviin keskittyvässä työpajassa opastetaan laadukkaiden valokuvien ottamiseen ja jakamiseen. Videotyöpajassa opitaan videoiden kuvaamista, editointia ja jakamista. Tarjolla on myös työpajat virtuaalisten kierrosten järjestämiseen sekä suoran verkkolähetyksen tuottamiseen. Työpajat järjestetään saman sisältöisinä kolmena eri päivänä. Kiinnostuneet voivat valita kustakin teematyöpajasta yhden itselleen parhaiten sopivan päivän. Lisää tietoa työpajoista löytyy ilmoittautumislomakkeelta.

Työpajojen aikataulu:

  • Työpaja 1 – valokuvat: 10.5., 7.6. ja 5.7.2021
  • Työpaja 2 – videot: 17.5., 14.6. ja 12.7.2021
  • Työpaja 3 – virtuaaliset kierrokset: 24.5., 21.6. ja 19.7.2021
  • Työpaja 4 – suorat verkkolähetykset: 2.6., 28.6. ja 26.7.2021

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät kannustaa tapahtumajärjestäjiään hyödyntämään hienon tilaisuuden osallistua maksuttomiin digitaitojen työpajoihin, mutta kannattaa ilmoittautua pian. Paikat menevät nopeasti, sillä pajoja tarjotaan kaikkien 50 European Heritage Days -ohjelmaan osallistuvien maiden järjestäjille.