Seurasaaren historia ja nykypäivä koottu kuvatietokirjaan

Uutinen 26.1.2017 klo 8.08
seurasaari2
Seurasaari tunnetaan muun muassa juhannusjuhlistaan. © Kirjan kuvitusta

Seurasaaren kansanpuisto ja Ulkomuseo muodostavat ainutlaatuisen, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja kansainvälisesti kiinnostavan kokonaisuuden, jossa yhdistyvät suomalainen kulttuuriperintö sekä helsinkiläisten yhteinen historia. Vehreä kansanpuisto ja monipuolinen museosaari tunnetaan kesyistä oravistaan, valkoisesta puusillastaan ja perinnetapahtumistaan.

kirjankansi
Klikkaa nähdäksesi kansi isompana.

Seurasaari. Puisto meren syleilyssä on ensimmäinen teos, jossa Seurasaarta esitellään kokonaisuutena näyttävien valokuvien ja artikkelien myötä. Kirja osoittaa rakastetun kansanpuiston linkittävän kävijänsä pitkään eurooppalaiseen sivistysperinteeseen.

Teoksessa on neljä asiantuntijan tieteellistä artikkelia: työväestölle tarkoitettujen kansanpuistojen synnystä Euroopassa, Ulkomuseoon liittyneitä ja liitettyjä unelmia erityisesti, kartoista, jotka kertovat kallioisen saaren maanomistusolosuhteista ja käyttötarkoituksesta muun muassa kaskimaana ja kävijöiden kokemuksellisista muistoista. Aikojen saatossa työväestön suosimasta retkeilysaaresta tuli lapsiperheiden käyntikohde, lenkkeilymaasto ja muistamisen paikka, jossa omien juurien tunnistaminen koetaan erityisen tärkeäksi. 

Arkistoista kerätyt valokuvat, rakennuspiirrokset ja vanhat kartat ovat toimineet teoksen innoittajina. Niitä täydentävät valokuvaaja Taneli Eskolan uudet kuvat, jotka kiinnittävät lukijan katsomaan kansantaiteen ajatonta kauneutta ammattikuvaajan perspektiivistä.

seurasaari3
Seurasaari. Puisto meren syleilyssä -kuvatietokirja valottaa saaren historiaa neljän vuosikymmenen ajalta. © Kirjan kuvitusta

Julkaisujen myynti
Seurasaarisäätiö, puh. 040 649 3040 tai info@seurasaarisaatio.fi
Maahenki Oy, puh. 09 751 2020 tai maahenki@msl.fi