Salvuksen keskusteluvideo kestävästä ympäristöstä juhlistaa Kulttuuriympäristöpäiviä

Uutinen 10.9.2022 klo 10.00

Ilman kestävää ympäristöä ei ole kestävää perintöä. Noin toteavat kaksi luonnon tuntijaa ja kulkijaa, kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu porvoolainen luontodokumentaristi, luontokuvaaja Petteri Saario ja Salvus-säätiön puheenjohtaja, lintuharrastaja Kimmo Kajaste vastavalmistuneessa keskusteluvideossa.

Salvus on Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumien aktiivinen järjestäjä

Tänä vuonna eri puolilla Eurooppaa syyskuun toisella viikolla vietettävän Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien teemana on ”Kestävä perintö”. Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvus – Östranylands Byggnadsvårdsstiftelse Salvus on joka vuosi järjestänyt kulloiseenkin teemaan liittyvän tilaisuuden tai tapahtuman. Tänä vuonna säätiö tuotti päiville keskusteluvideoon, jonka on taltioitu Rönnäsin Saaristomuseossa. Myös Salvuksen Vanhan Porvoon tunnustuspalkinto tullaan jakamaan kulttuuriympäristöpäivien merkeissä.

Salvus-säätiön tuottama ”Kestävä perintö – kestävä ympäristö” video on nähtävissä Euroopan kulttuuriympäristöpäivien lauantaista 10.9. alkaen. Video on katsottavissa Itäväylä Viestinnän YouTube-kanavalta:

Keskusteluvideo on yleisön katsottavissa Wileniuksen telakalla Porvoon Länsirannalla järjestettävässä Puuvenepäivässä lauantaina 10.9. kello 11 alkaen.

Linkki videoon löytyy myös muun muassa Salvuksen verkkosivujen sekä sosiaalisen median sivustojen (muun muassa Salvus-säätiön Facebook-sivut sekä itäisen Uudenmaan paikalliset Facebook-ryhmät) kautta

Videon ”Kestävä perintö – kestävä ympäristö” tuotannosta on vastannut Itäväylä Viestintä yhteistyössä Streamers-videotiimin kanssa.

Noston kuva:  Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiön tuottamalla Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien kansallisen teemaviikon "Kestävä perintö – kestävä ympäristö" -videolla keskustelee kaksi porvoolaista luonnon tuntijaa ja kulkijaa – lintuharrastaja, Salvus-säätiön puheenjohtaja Kimmo Kajaste (vas.) ja luontodokumentaristi Petteri Saario. Kuvakaappaus videosta, joka on taltioitu Rönnäsin Saaristomuseolla Loviisassa. Kuva c: Itäväylä Viestintä Oy

Lisätietoja tarvittaessa:  

Salvus-säätiön puheenjohtaja, maakuntaneuvos Kimmo Kajaste, 050 667 44