Mun maisema -kampanja kartoittaa suomalaisten mielimaisemia – jaa omasi ja osallistu kilpailuun

Uutinen 16.6.2016 klo 9.45

Meillä kaikilla on jokin maisema, jossa viihdymme ja jota pidämme tärkeänä ja kauniina. Viherympäristöliitto ry ja Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön opiskelijat kartoittavat suomalaisten mielimaisemia parhaillaan vietettävän Vihervuoden kunniaksi.

Maisema Somerolta
Maisema Somerolta. © Kuva: Ari Kymäläinen.

Mikä maisemassa on meille tärkeää? Onko se maiseman kauneus, ainutlaatuisuus vai henkilökohtainen kokemus? Vai tekeekö jokin tietty maisemaan liittyvä elämäntapahtuma tai tarina siitä mielimaiseman? Näihin kysymyksiin etsitään vastausta Mun maisema -kampanjassa 31.7.2016 asti.

Kampanja on osa valtakunnallista Vihervuotta, jonka pääteemana on kestävä suomalainen maisema.  Maisema-sana sisältää niin rakennetut ympäristöt, luonnonalueet, kulttuurimaiseman kuin suojelualueetkin.

Ympäristöministeriön nimeämää Vihervuotta koordinoi Viherympäristöliitto. Lisää tietoa teemavuodesta osoitteessa www.vihervuosi.fi ja sosiaalisen median kanavissa @vihervuosi ja #vihervuosi.

Osallistumisohjeet

Osallistu kilpailuun lähettämällä kuva tai kertomalla tarina omasta mielimaisemastasi osoitteessa http://promo.meltwater.fi/munmaisema. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Canonin lahjoittama PowerShot N2 -kamera.

Kampanja kannustaa jakamaan omia mielimaisemiaan myös sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #munmaisema ja #vihervuosi tai liittämällä kuvaan tili @vihervuosi.