Kulttuuriympäristöpäivien työryhmä sai vahvistusta uusista jäsenistä

Uutinen 3.3.2021 klo 9.30

Vuoden 2021 alusta Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Suomen toimintaa koordinoiva työryhmä sai vahvistusta uusista jäsenistä, kun mukaan liittyivät opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen museoliitto. 

Ympäristöministeriön nimittämä työryhmä koordinoi ja ohjaa kulttuuriympäristöpäivien suunnittelua ja toimintaa Suomessa. Aiemmin työryhmässä on ollut mukana edustajat Museovirastosta, Opetushallituksesta, Suomen Kotiseutuliitosta, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seurasta ja ympäristöministeriöstä. 

Vahvistusta kulttuuriperintö- ja museoalalta

Työryhmän uudet jäsenet vahvistavat kulttuuriympäristöpäivien verkostoja kulttuuriperintö- ja museoalalta ja tuovat mukanaan runsaasti osaamista tapahtumien ja kampanjoiden parista. 

Opetus- ja kulttuuriministeriössä pohditaan lähiaikoina muun muassa kulttuuriperintöstrategiaa ja sen myötä kulttuuriperinnön monimuotoisuutta ja mahdollisuuksia. Ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetus- ja kulttuuriministeriöstä avasi helmikuisissa verkkoavajaisissa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tämän vuoden teeman, Rajaton ja avoin. 

”Olemme mielellämme mukana pohtimassa, miten kulttuuriympäristöpäivät voivat osaltaan lisätä kulttuuriperinnön vaikuttavuutta ja näkyvyyttä yhteiskunnassa. Osallistuminen kulttuuriympäristöpäivien työryhmään tarjoaa myös uuden luontevan kanavan tavoitteillemme tukea aktiivista kansalaisuutta, kulttuurin monipuolista tuottamista sekä monimuotoisesta kulttuuriperinnöstä huolehtimista”, Kaivosoja totesi avajaispuheessaan.  

Suomen museoliitolla on erityisesti vahva tuntemus museoalan tapahtumista ja kampanjoista sekä alan toimijoista. 

”On hienoa päästä mukaan suunnittelemaan koko kulttuuriperintöalan yhteistä ohjelmaa. Toivon, että onnistumme innostamaan entistäkin useamman museon osallistumaan Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin. Erilaisten tapahtumien kautta kulttuuriperintö tulee näkyväksi ja saa yleisön kiinnostumaan”, Museoliiton viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori kommentoi.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi työryhmään.