Kaupunkifestivaali avaa Marian sairaalan alueen toukokuussa

Uutinen 27.4.2016 klo 13.05

Marian sairaalan alueella lauantaina 7.5. järjestettävä Marian ilmestys -kaupunkifestivaali avaa alueen kaupunkilaisille ja vauhdittaa alueen tulevaisuuden käytön suunnittelua. Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston kurssin opiskelijat suunnittelevat tilapäiskäyttöä toimintansa lopettaneeseen sairaalaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Marian sairaala Helsinki
Sairaalatoiminnan loputtua Marian sairaalassa vuoden 2014 lopulla etsitään rakennuksille nyt uutta käyttöä. © Kuva: Susanna Ahola.

Tilapioneerit-projektikurssi kokoaa 30 opiskelijaa Helsingin yliopistosta ja Aalto-yliopistosta monitieteiseksi työryhmäksi ideoimaan tulevaisuuden käyttöjä vastikään vapautuneeseen sairaalarakennukseen Kampissa. Marian sairaala on valmistunut vuonna 1886 ja Lars Sonckin suunnittelemat jugendtyyliset laajennukset 1909. Sairaalassa tutkitaan ja kokeillaan kevään aikana kulttuurin ja tilapäiskäyttöjen hyödyntämistä alueiden kehittämisessä.

– Tilapäiskäytöt antavat kaupunkielämälle ja kulttuurille uusia mahdollisuuksia historiallisesti arvokkaassa sairaalamiljöössä, sanoo kurssia johtava kulttuurimaantieteen yliopistonlehtori Rami Ratvio Helsingin yliopistosta.

Opiskelijat kehittelevät tilojen mahdollisia käyttöjä tulevaisuudessa asukkaiden, kaupungin edustajien ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Ideoissa hyödynnetään kansainvälisiä esimerkkejä ja alueella kerättävää tutkimustietoa. Kurssilla etsitään ideoita, joita kokeillaan opiskelijoiden järjestämässä kaupunkitapahtumassa 7.5.2016. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Marian ilmestys -kaupunkifestivaalin Facebook-sivut

Lisätietoja Tilapioneerit-kurssin verkkosivuilta.