”Ennen ja nyt” -kuvaparit näyttävät paikkojen muutoksen – osallistu yhteisöllisen valokuvanäyttelyn rakentamiseen

Uutinen 9.6.2017 klo 13.32
Raitiovaunu Turussa 1972
Raitiovaunu nro 3 pysäkillä ja nro 2 saapumassa Turun kauppatorin pysäkille. © Kuva: C. J. Gardberg 1972. Turun museokeskus.
Bussi Turussa 2017
Bussi 56 Turun kauppatorilla. © Kuva: Ville Malinen 2017, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toukokuussa käynnistynyt Aikamatkaajat-kampanja haastaa tutkimaan omaa lähiympäristöään ja osallistumaan yhteisöllisen valokuvanäyttelyn rakentamiseen kuvaamalla ”ennen ja nyt” -kuvapareja Suomen kartalle. Mikä kaikki ympäristössämme on muuttunut? Millaiset valinnat ovat muuttaneet Suomea?

Kuka tahansa voi osallistua Aikamatkaajat-valokuvauskampanjaan etsimällä vanhan valokuvan Finna.fi-palvelusta tai omista kuvistaan ja ottamalla samassa paikassa uuden, muutosta kuvastavan valokuvan. Kuvaparin voi lähettää Suomen kartalle täällä tai jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #aikamatkaajat.

Kirjastoissa, museoissa, arkistoissa ja muissa kulttuurilaitoksissa on digitoitu vuosien ajan suomalaista kulttuurihistoriaa. Kansalliskirjaston ylläpitämä Finna.fi-palvelu kokoaa museoiden, kirjastojen ja arkistojen avoimet aarteet yhteen paikkaan. Nyt jokaisella on mahdollisuus kurkistaa lapsuutensa maisemiin ja päästä aikamatkalle historiallisiin tapahtumiin. Uudella Finna Street -hakuominaisuudella voi löytää kuvia myös oman sijaintitiedon perusteella.

Aikamatkaajat-kampanja jatkuu itsenäisyyden juhlavuoden loppuun asti. Kampanja-aikana kuvaparit kootaan kuntakohtaisiksi valokuvaesityksiksi, joita voidaan esittää tämän vuoden ajan julkisissa tiloissa. Suomen satavuotispäiväksi Aikamatkaajien kuvista kootaan myös näyttely Suomen valokuvataiteen museoon.

Kampanjan toteuttavat yhteistyössä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Finna sekä Suomen valokuvataiteen museo.

Aikamatkaajat-kampanjan kuviin pääset tutustumaan täällä.
 

Biografiapalatsi Capitol 1927
Biografipalatsi Capitol lumisten puiden takana. © Kuva: Tuntematon kuvaaja 1927. Helsingin kaupunginmuseo.
Forum 2017
Forumin ostoskeskus toukokuussa. © Kuva: Lauri Palsa 2017, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.