Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Urbaanit helmet

Tänä vuonna Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teeman Suomessa on ”Luontoon yhdessä”. Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvus haluaa tilaisuudessa muistuttaa, että luonto sanelee myös ihmisen toimista syntyneen kulttuuriympäristön lähtökohdat ja että luonto on aina läsnä ihmisen ja yhteisön elämässä.

Ympäristöministeriön ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander esitelmöi aiheenansa ”Kansalliset kaupunkipuistot - kulttuuri- ja luonnon perintömme ”urbaanit” helmet”. Flanderin virkatehtäviin kuuluvat muun muassa kansallispuisto- ja kansallisten kaupunkipuistojen verkoston kehittäminen sekä yhdyskuntien ekologiset kysymykset. Flander on esitellyt myös päätöksen Porvoon kansallisen kaupunkipuiston syntyyn.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivän avauspuheenvuoron käyttää rakennussuojelusäätiö Salvuksen puheenjohtaja, maakuntaneuvos Kimmo Kajaste teemanaan ”Luonto on aina läsnä”. Hän on toiminut monissa kansallisissa ja kansainvälisissä ympäristönsuojelutehtävissä muun muassa valtion ympäristönsuojeluneuvostossa ja ollut myös Porvoon ympäristölautakunnan puheenjohtaja.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Tilaisuuden jälkeen osanottajille on mahdollisuus vapaasti tutustua Porvoon Museon pysyvään näyttelyyn ”Jokilaakson valtiaat”, joka kertoo elämästä itäisellä Uudellamaalla viimeisimmän jääkauden loppuvaiheista aina 1700-luvulle asti. Tässäkin näyttelyssä ja historian virrassa on luonto vahvasti läsnä ja vaikuttamassa.

Aika 9.9.2017 klo 13.00 - 15.00
   
Paikka Porvoon museo, Vanha Raatihuone

Jokikatu 45, Porvoo
   
Järjestäjä Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvus
   
Yhteystiedot 050 667 44

Kimmo Kajaste
Julkaistu 1.9.2017 klo 14.29, päivitetty 1.9.2017 klo 14.29