Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

KeMu kutsuu etsimään keskisuomalaisuutta: Tule tekemään löytöretki juurillesi!

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Pekka Helin / KeMu
Millaisessa ympäristössä kivikauden keskisuomalaiset elivät ja millaisia merkkejä he ovat jättäneet jälkeensä? Entä miten Jyväskylästä on kasvanut kaupunki, jollaisena se nyt tunnetaan? Keski-Suomen museon pysyvä Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttely vie aikamatkalle keskisuomalaisen ihmisen elämään ja ympäristöön aina esihistoriasta vuoteen 2000. Runsailla esineillä, valokuvilla, tarinoilla ja toiminnalla ryyditetty näyttely tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille. Näyttelyssä voi esimerkiksi kokeilla oman kalliomaalauksen tekoa nykytekniikalla, kohdata suolla myyttisen karhun tai astua savusaunan hämyiseen tunnelmaan. Entä miltä näyttää matka yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään Alvar-pojan opastamana? Jyväskylän kaupungin vaiheita tutkitaan myös kahden ison pienoismallin avulla.

KeMu on avoinna Euroopan kulttuuriympäristöpäivien aikaan ti-su 11-18. Pääsymaksu 8/6/4 €/Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Perjantaisin museo tarjoaa vapaan sisään pääsyn kaikille.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä ja pyydämme näyttelyissä kävijöitä huomioimaan turvavälit.

Lisätietoa esillä olevista näyttelyistä: www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo

Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo yhdistävät voimansa ja avaavat ovensa yleisölle uutena museokeskuksena Jyväskylän Ruusupuistossa kesällä 2023. Alvar Aalto -museon peruskorjaus valmistuu vuonna 2022, jonka jälkeen on vuorossa museot yhdistävän uudisosan rakentaminen. Saman katon alle tulevaisuudessa sijoittuvaa kaksi museota tulevat jatkossa tiivistämään yhteistyötään mm. näyttely- ja tapahtumatoiminnan osalta sekä palvelemaan asiakkaita elämyksellisenä museokokonaisuutena.

Lue lisää Ruusupuiston museokeskuksen ajankohtaisista aiheista ja tapahtumista: www.ruusupuistonmuseokeskus.fi

#alvaraaltofoundation #keskisuomenmuseo #kulttuuriympäristöpäivät #EHDs
Aika 14.1.2022 klo 11.00 - 31.12.2022 klo 18.00
   
Paikka Keski-Suomen museo

Alvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä
   
Järjestäjä Keski-Suomen museo
   
Yhteystiedot ksmuseo.info@jyvaskyla.fi, puh. 014 266 4346
   
Verkko-osoite http://www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo
Julkaistu 24.8.2021 klo 15.00, päivitetty 14.1.2022 klo 11.01