Hyppää sisältöön

Käy täällä! – Löytöretkiä kulttuuriympäristöön

Kulttuuriympäristössä retkeily ja sen tutkiminen virkistää ja elämyksiä on tarjolla niin lähiympäristössä kuin hiukan kauempanakin. Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun toimituskunta ja palvelun taustavaikuttajat haluavat esitellä palvelun lukijoille mielenkiintoisia ja itselleen tärkeitä kulttuuriympäristökohteita ympäri Suomen. Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarjassa kirjoittajat kertovat käymisen arvoisista kohteista ja kannustavat tekemään löytöretkiä upeaan kulttuuriympäristöömme.

Viehättävä Tullisaaren puisto Helsingissä tarjoaa ulkoiluelämyksiä ympäri vuoden.
Viehättävä Tullisaaren puisto Helsingissä tarjoaa ulkoiluelämyksiä ympäri vuoden. © Kuva: Jonina Vaahtolammi.

 

Juttusarjan osia julkaistaan muutaman viikon välein kesän ja alkusyksyn 2018 aikana.

Osallistu ihanien kohteiden esittelyyn ja jaa sosiaalisessa mediassa omat kiinnostavat kulttuuriympäristökohteesi! Instagramissa jaamme @kulttuuriymparistomme –tililtä kuvia, joissa on #kulttuuriympäristömme aihetunniste. Kiinnostavien kohteiden esittelyssä voit käyttää myös aihetunnisteita #käytäällä, #löytöretkiä ja kulttuuriperinnön teemavuoden tunnistetta #EuropeForCulture.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarja on osa Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa Suomessa.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön RSS

Nauvon jatulintarha. Kuva: Hanna Lämsä.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Hanna Lämsä

5.12.2018
Juttusarjan kahdeksannessa osassa projektipäällikkö Hanna Lämsä paljastaa sykähdyttävät paikat, jotka hän itse on löytänyt kulttuuriympäristöstä. Kierros etelän saaristosta pohjoisen tuntureille tarjoaa uusia näkökulmia olemiseen.
Vuonna 1957 valmistunut Louhunsalmen riippusilta yhdistää Säynätsaloa ja Lehtisaarta. Kuva: Tiia Monto, lisenssi CC BY-SA 4.0.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Sari Häkkinen

17.8.2018
Juttusarjan seitsemännessä osassa viestintäsuunnittelija Sari Häkkinen kertoo kotiseutunsa Jyväskylän kulttuuriympäristöstä. Suuntaa keskisuomalaiselle kierrokselle Päijänteen rannoilta vaikuttaville luontokohteille ja rakennusperinnön äärelle.
Fiskarsin ruukkikylä. Kuva: Jonna Löfhjelm.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Jonna Löfhjelm

3.8.2018
Juttusarjan kuudennessa osassa tuleva maantieteilijä Jonna Löfhjelm tarinoi itselleen tärkeistä kulttuuriympäristöistä. Kulttuuriympäristössä näkyvä historia johdattelee tällä kertaa ruukkikylästä ja linnoitteiden ääreltä Pohjanmaan kartanomaisemiin.
Maisema Länsi-Suomeen. Kuva: Miia Lassila.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Nanna Kymäläinen

17.7.2018
Juttusarjan viidennessä osassa rakennuskonservaattori Nanna Kymäläinen antaa parhaat vinkkinsä muinaisjäännösjahtiin ja retkeilyyn omassa ympäristössä. Suuntaa inspiroivien valokuvien myötä Etelä-Suomen muinaisjäännöksiltä pohjoisen erämaan maisemiin.
Kastelholman linna. Kuva: Jonina Vaahtolammi.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Jonina Vaahtolammi

3.7.2018
Juttusarjan neljännessä osassa palvelun toimittaja Jonina Vaahtolammi paljastaa omat suosikkinsa kulttuuriympäristön kiehtovista kohteista. Lukukierroksella pääset pääkaupunkiseudun puistoista Manner-Suomen ja Ahvenanmaan historiallisten kohteiden äärelle.
Gunnarsinranta Hangossa. Kuva: Hilkka Högström.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Hilkka Högström

18.6.2018
Juttusarjan kolmannessa osassa modernin kulttuuriympäristön erikoistutkija Hilkka Högström esittelee sydäntään lähellä olevia kohteita. Hangon hiekkarannoilta Pohjanmaan kautta Eiraan – suuntaa valloittavalle kulttuuriympäristökierrokselle.
Kukkiva kirsikkapuu Herttoniemessä. Kuva Hanna Hämäläinen.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Hanna Hämäläinen

31.5.2018
Juttusarjan toisessa osassa ympäristöministeriön suunnittelija Hanna Hämäläinen kertoo itselleen merkityksellisistä kulttuuriympäristöistä. Suuntaa kierrokselle vehreästä kaupunkilähiöstä mieleenpainuville vaellusreiteille ja maaseudun maisemiin.
Oulujoki, kuva Timo-Pekka Heima

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Juhani Kostet

16.5.2018
Juttusarjan ensimmäisessä osassa Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet esittelee omat ehdotuksensa kiinnostavista kulttuuriympäristön kohteista, joissa kannattaa vierailla. Suuntaisitko tutustumaan vaikkapa Turun Henkien kulmaukseen tai Oulujoen maisemiin?

Julkaistu 16.5.2018 klo 13.17, päivitetty 19.6.2018 klo 13.21