Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset RSS

Oulujoki, kuva Timo-Pekka Heima

Käy täällä! – Löytöretkiä kulttuuriympäristöön

17.5.2018
Kulttuuriympäristössä retkeily virkistää ja elämyksiä on tarjolla niin lähellä kuin kaukana. Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun toimituskunta ja palvelun taustavaikuttajat esittelevät uudessa Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarjassa mielenkiintoisia ja itselleen tärkeitä kulttuuriympäristökohteita ympäri Suomen.
Puujalat ovat kuttuuriperintöä siinä missä teatterikin. Kuva: Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK.

Suomalaiset kulttuurikasvatussuunnitelmat palkittiin EU:n ja Europa Nostran kulttuuriperintöpalkinnolla

16.5.2018
Suomalaiset kulttuurikasvatussuunnitelmat ja Kulttuurivoltti-hanke on saanut Euroopan unionin ja Europa Nostran vuoden 2018 kulttuuriperintöpalkinnon. Kulttuurikasvatussuunnitelma tarjoaa lapsille ja nuorille kulttuuri- ja kulttuuriperintökasvatusta osana kunnan perusopetusta.
Viljelypalstalla, kuva Laura Rautjoki.

Kulttuuriympäristöt ovat tärkeitä maakuntien elinvoimalle ja hyvinvoinnille

9.5.2018
Kulttuuriympäristöt eli rakennettu kulttuuriympäristö, kulttuurimaisema ja arkeologinen kulttuuriperintö ovat tärkeä alueellisen identiteetin lähde ja ilmentymä. Ympäristöministeriön hankkeessa tunnistettiin kuusi kulttuuriympäristöihin liittyvää voimavaratekijää, jotka voivat vauhdittaa maakuntien myönteistä kehitystä.
Lisää uutisia

Tuoreimmat artikkelit RSS

Peittomaalattu lattia, Merikarvia, Lauttijärvi, kuva Satakunnan Museo.

Perinteiset puulattiat ja niiden käsittely

4.5.2018
Tuulikki Kiilo
Suomalaisten talojen pääasiallinen lattiamateriaali oli 1900-luvun alkuun saakka puu. Puulattia on erittäin pitkäikäinen ja pinta voidaan helposti hioa ja käsitellä uudelleen. Suopakuuraamalla tai maitokäsittelyllä lattia säilyttää puupuhtaan ilmeen, ja lattia voidaan myös lakata, kuultomaalata tai peittomaalata.
Taiteilijatalo Lallukan restauroitu aula

Taiteilijakoti Lallukan peruskorjaus ja restaurointi

27.3.2018
Simo Freese
Arkkitehti Gösta Juslénin piirtämä Lallukan taiteilijakoti valmistui Helsingin Etu-Töölöön vuonna 1933. Tämä funktionalistisen arkkitehtuurin merkkiteos ja merkittävä taiteilijakoti oli 2010-luvulle tultaessa peruskorjauksen ja restauroinnin tarpeessa.
Kulttuuriympäristöä Haltialasta Helsingistä. Kuva Liisa Lohtander.

Onko rakennettu ympäristö kulttuuriperintöä?

1.3.2018
Aura Kivilaakso
Suomessa on tutkittu ensimmäistä kertaa kattavasti ihmisten asenteita ja arvostuksia kulttuuriperintöä kohtaan. Valtaosa vastaajista koki kulttuuriperinnön ja sen säilyttämisen tärkeäksi. Mutta mikä on rakennetun ympäristön asema ihmisten mielikuvissa?
Lisää artikkeleita
Julkaistu 17.3.2016 klo 15.15, päivitetty 29.12.2017 klo 13.52