Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset RSS

Sastamalan Wanhat talot -tapahtuma kuva Eero Pylsy

Vanhoja taloja ja avoimia ovia – rakennusperintö esille kaikelle kansalle

12.12.2017
Kesäiset avoimien ovien ja vanhojen talojen tapahtumat ovat yleistyneet ympäri Suomen. Tapahtumissa jaetaan tietoa rakennusperinnön hoitamisesta ja iloitaan yhdessä kulttuuriympäristöstä. Tänä vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Sastamalan Wanhat talot saavutti heti suuren suosion.
Vihreistä vihrein -kerrostalon keittiöpuutarha.

Rakentamisen Ruusu 2017 vihreälle asuinkerrostalolle

11.12.2017
Helsingin Rakentamisen Ruusun 2017 sai Vihreistä vihrein -kerrostalo Jätkäsaaressa. Innovatiivisessa kerrostalossa on onnistuttu yhdistämään ekologiset tavoitteet viihtyisään ja kohtuuhintaiseen asumiseen. Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus sai Rakentamisen Ruusu -kunniamaininnan.
Niittytalkoot, kuva Riku Lumiaro.

Tänään juhlitaan vapaaehtoisten päivää!

5.12.2017
Suomalaiset toimivat aktiivisesti ympäristönsä hyväksi. Vapaaehtoistyön kirjo on laaja tapahtumien järjestämisestä rakennusperinnön ja maiseman hoitoon, historiikkien laatimisesta viestintään. 5. joulukuuta on YK:n yleiskokouksen julistama kansainvälinen vapaaehtoisten päivä.
Lisää uutisia

Tuoreimmat artikkelit RSS

Lapua-seuran Perinneleikit-tapahtuma

Perinneleikkien kautta menneisyys tutuksi

30.10.2017
Susanna Ikola ja Jonina Vaahtolammi
Joka kesä Ränkimäen talomuseo täyttyy heinäkuisen Perinneleikit-tapahtuman ajaksi sadoista leikkivistä lapsista. Lapua-Seuran tapahtuma on tuonut talomuseolle kaivattua elämää ja on osa seuran kulttuuriympäristösitoumusta.
Tuulimylly Parainen kuva Kirsti Horn

Vanhat tuulimyllyt osana kulttuurimaisemaa – jäljellä olevien 650 myllyn säilyminen turvattava

18.4.2017
Kirsti Horn
Perinteisiä tuulimyllyjä on Suomessa säilynyt noin 650 kappaletta. 1800-luvun lopulla niitä arvioidaan olleen peräti 20 000. Millaisia ovatkaan jalkamyllyt, harakkamyllyt ja mamsellimyllyt ja miten sinetit liittyvät myllyjen sodanaikaiseen käyttöön?
Menneen ajan lumoa Petalaxissa

Menneen ajan lumoa

15.2.2016
Ilana Rimón
Rooliin eläytymistä, entisajan työtapoja ja kotiseutuhistoriaa samassa paketissa: Petalaxin yläkoulun kahdeksasluokkalaiset matkasivat kokemaan vuoden 1903 tunnelmia paikalliselle kotiseututalolle.
Lisää artikkeleita
Julkaistu 17.3.2016 klo 15.15, päivitetty 31.3.2016 klo 14.56