Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset RSS

Murhamysteeri museossa. Kuva: Antti Krapu, Hämeenlinnan kaupunginmuseo.

Murhamysteeri museossa

19.11.2018
Tarinalliset tosielämän pelit ovat nousseet Suomessa suosituiksi viime vuosina. Hämeenlinnan kaupunginmuseo on tehnyt Palanderin talon kotimuseoon murhamysteeripelin, jossa asiakkaat pääsevät kokemaan museoympäristön uudenlaisella tavalla.
Vuonna 2019 Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä altistutaan kohtaamisille viihteen ja taiteen äärellä.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät vievät viihteen ja taiteen tiloihin

8.11.2018
Millainen taide pysäyttää? Millainen viihde herättää ajatuksia? Viihteen ja taiteen tiloissa on Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa vuonna 2019. Kaikki kiinnostuneet ovat jälleen tervetulleita järjestämään ohjelmaa kulttuuriympäristöpäiville.
Kim Bärlundin (nimimerkki kmbrlnd) tuomaristo kehuu löytäneen persoonallisen näkemyksen arkimaisemaan. Palkittu kuva on abstrakti kuva kerrostaloasukkaan arkimaisemasta, joka yön valojen myötä muuttuu salaperäiseksi.

Arjen maisemia palkittiin valokuvakilpailussa

6.11.2018
Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen #arkimaisema-valokuvakilpailun parhaat on palkittu. Kansainvälisen maisemapäivän kunniaksi Instagramissa järjestettyyn kilpailuun saapui satoja monipuolisia, oivaltavia ja kauniita näkemyksiä arjen maisemista.
Lisää uutisia

Tuoreimmat artikkelit RSS

Metallinetsijöiden laitteistoa Mouhijärvellä harrastajien tapaamisessa keväällä 2018. Kuva: Marianna Niukkanen, Museovirasto.

Metallinetsintä ja sen harrastaminen osana kulttuuriympäristön tutkimusta

12.11.2018
Ville Rohiola
Metallinetsintä ja sen harrastajat ovat ennennäkemätön voimavara kulttuurinympäristön tutkimukselle. Milloin viimeksi näin suuri joukko on osallistunut kulttuuriympäristötiedon kartuttamiseen? Metallinetsinnälle parhaan lähtökohdan luo yhtenäinen ja vastavuoroinen toimintaympäristö.
Maisemanhoittalkoot Paraisten Jungfruskärillä. Kuva: Tuija Mikkonen.

Perinnemaisemaa haravoimassa – Talkooleirit hyvä tapa tutustua luontoon

5.9.2018
Teksti ja kuvat: Tuija Mikkonen
Talkootyöllä on Suomessa pitkät perinteet ja esimerkiksi perinnebiotooppeja hoidetaan monin paikoin talkoilla. Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri ja Metsähallituksen luontopalvelut järjestivät heinäkuussa 2018 talkooleirin Saaristomeren kansallispuistossa sijaitsevalla Houtskarin Jungfruskärillä.
Eri aikakauden tapettikerroksia runoilija J. L. Runebergin 1800-luvun kodissa Porvoossa. Kuva: Markku Haverinen, Museovirasto.

Tapetti on kuulunut kodin sisustukseen vuosisatoja

11.6.2018
Erika Tiainen ja Elisa Heikkilä
Eri aikakausien tapettien värit ja kuviot ovat herkästi katoavaa sisustamisen ja rakentamisen historiaa ja kulttuuriperintöä. Parhaillaan järjestettävään Museoviraston ainutlaatuiseen tapettikokoelmaan kuuluu 6000 näytettä eri aikakausilta.
Lisää artikkeleita
Julkaistu 17.3.2016 klo 15.15, päivitetty 29.12.2017 klo 13.52