Ajankohtaista RSS

Vanha Rauma

Osallistu maailman suurimpaan valokuvauskilpailuun ja täydennä Wikipediaa Suomen kulttuuriperintökohteilla

19.6.2017
Maailman suurin valokuvauskilpailu Wiki Loves Monuments tekee kulttuuriperintöä tunnetuksi keräämällä siitä kuvia. Suomalaisilla on nyt mahdollisuus täydentää ja kuvittaa Wikipediaa maansa upeilla kulttuuriperintökohteilla. Kilpailu on myös hauska tapa tutustua lähiympäristöön ja paikalliseen kulttuurihistoriaan.
Arkeologisen kulttuuriperinnön opas

Uusi wikisivusto: Arkeologisen kulttuuriperinnön opas

15.6.2017
Wikisivustona toteutettu Arkeologisen kulttuuriperinnön opas esittelee suomalaista arkeologista kulttuuriperintöä ja millaisista kohdetyypeistä se koostuu. Museoviraston ja arkeologikunnan yhteistyönä tekemän oppaan tavoitteena on lisätä yleistä tietämystä arkeologisesta kulttuuriperinnöstä ja sen suojelusta. Jatkuvasti päivittyvä opas on tarkoitettu kaikille arkeologisesta kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille ja sen parissa työskenteleville.
Rajamerkki Ylitorniossa

Metsähallituksen kulttuuriperintöinventointi palkittiin Europa Nostran erityismaininnalla

13.6.2017
Valtion monikäyttömetsissä vuosina 2010–2015 toteutetussa kulttuuriperintöinventoinnissa kartoitettiin ihmisten metsiin jättämiä jälkiä aina kivikaudelta 1960-luvulle saakka. Metsähallituksen suurhanke palkittiin toukokuussa kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostran tuomariston erityismaininnalla kulttuuriperinnön säilymisen edesauttamisesta ja parantamisesta. Hankkeen runsas aineisto on vapaasti käytettävissä Metsähallituksen ja Suomen Metsämuseo Luston verkkosivuilla.
Raitiovaunu Turussa 1972

”Ennen ja nyt” -kuvaparit näyttävät paikkojen muutoksen – osallistu yhteisöllisen valokuvanäyttelyn rakentamiseen

9.6.2017
Yhteisöllinen Aikamatkaajat-kampanja kutsuu suomalaiset tutkimaan ja valokuvaamaan yhteistä ympäristöämme. Mikä kaikki ympäristössämme on muuttunut? Millaiset valinnat ovat muuttaneet Suomea? Miltä kotikulmillasi näytti ennen?
Lue lisää uutisia

Tapahtumakalenteri RSS

Lisää tapahtumia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa