Ajankohtaista RSS

Kaunis kesäinen maaseutumaisema Hyypänjokilaaksosta. Kuvaaja Matti Riihimäki.

Maisemanhoitoalueilla voidaan tukea paikallista elinvoimaisuutta

8.1.2020
Maisemanhoitoalueilla voidaan tukea maaseudun kulttuurimaiseman säilymistä ja alueellista elinvoimaisuutta, toteaa Matti Riihimäki Polkuja maisemaan – maiseman polkuja: maisemanhoitoalueet kulttuurimaiseman suojelun välineenä -väitöskirjassaan.
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2020 teeman Kasvun paikat teemakuva, lapset juoksevat jatulintarhassa.

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä ideoidaan tapahtumahautomoissa

5.12.2019
Vuonna 2020 Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Kasvun paikat. Tapahtumia ideoidaan alkuvuonna tapahtumahautomoissa, joihin ovat tervetulleita kaikki kulttuuriympäristötapahtumien järjestämisestä kiinnostuneet. Tapahtumien osallistujamäärä on rajattu, joten mukaan kannattaa ilmoittautua heti.
Kuva joulukalenterin luukuista

Kulttuuriympäristöaiheinen joulukalenteri aukesi 1.12.– kurkista luukkujen taakse!

29.11.2019
Jo perinteeksi muodostunut ihana Kulttuuriympäristömme-joulukalenteri tarjoaa päivittäin 1.-24.12.2019 innostavia tarinoita kulttuuriympäristöistämme. Hyvää joulun odotusta kalenteriluukkujen myötä!
Iloinen nainen katukirpputoritapahtumassa

Millaista viestintää toivoisit kulttuuriympäristöasioista? - Vastaa kyselyyn

15.11.2019
Mitä mieltä olet Kulttuuriymparistomme.fi -palvelusta? Mikä nykyisessä viestinnässä on hyvää ja kuinka sitä voitaisiin parantaa? Millaista viestintää haluaisit jatkossa kulttuuriympäristöasioista? Vastaa kyselyyn 15.12. mennessä.
Korjauskinikka hankkeen kuva

Vastaa kyselyyn korjausneuvonnan hyvistä käytännöistä

13.11.2019
Onko teidän kotiseudullanne tarjolla tukea ja neuvontaa kestävään korjausrakentamiseen? Mistä te saatte apua? Vastaa kyselyyn!

Korjausklinikka - Kestävän rakentamiskulttuurin maaseutu -hanke kokoaa tietopankkia korjausneuvonnan hyvistä toimintamalleista eri puolilta Suomea.
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemakuva vuodelle 2020, nainen ja lapsi viljelypalstalla.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä suunnataan vuonna 2020 kasvun paikoille

8.11.2019
Oma lähiympäristömme tarjoaa monia mahdollisuuksia oppimiseen ja kasvamiseen. Vuonna 2020 Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Kasvun paikat. Kaikki ovat tervetulleita mukaan järjestämään tapahtumia!
Rakennussuojelun sanoja

Rakennusperinnön suojelun sanastotyö käynnissä, kommentoi ehdotuksia ja paljasta puuttuva termi

6.11.2019
Sähköisen rakennussuojeluprosessin kehittämishankkeen osana on laadittu luonnos rakennusperinnön keskeisten käsitteiden määritelmistä. Sanastoa voi kommentoida 15.11.2019 asti.

Palautetta toivotaan suomen- ja ruotsinkielisistä termeistä sekä ehdotuksia määritelmien ja huomautusten kehittämiseen siten, että sanasto olisi mahdollisimman yksiselitteinen ja ymmärrettävä. Ehdottaa voi myös termejä, jotka olisi tarpeen käsitellä tulevissa sanastoprojekteissa.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa